Over 4 milliarder mennesker vil være frakoblet ved utgangen av 2015.
Over 4 milliarder mennesker vil være frakoblet ved utgangen av 2015.

Annonse


4 milliarder personer er fortsatt ikke på nett

Ifølge en rapport fra FNs bredbåndskommisjon, viser at 57 prosent av verdens befolkning – omtrent 4,2 milliarder mennesker – fortsatt ikke har tilgang til Internett.

Senker forventningene
Det er tydelig at den geografiske posisjonen spiller en stor rolle i tilgjengeligheten. I fullt utviklede land er det rundt 80 prosent som har tilgang til Internett, mens i de fattigste landene i verden er tallet på 6,7 prosent.

Kommisjonens opprinnelige mål var å ha 60 prosent av verdens befolkning på nett innen utgangen av 2015, men nå har de skrudd ned forventningene og tror at tallet ikke kan nås før tidligst 2021.

Årsaken er den lave andelen personer på nett i utviklingsland. Ifølge kommisjonen er kun 34 prosent av husholdningene på nett.

Annonse


Metning
I rapporten kommer det også frem at 121 land vil oppnå «metning» på mobildata, og videre vekst i disse landene vil være avhengige av 4G og mobile betalingsplattformer.

Kommisjonen skriver også at det vil være rundt 7 milliarder mobilabonnementer ved utgangen av dette året, det vil se 97 abonnementer per 100 personer.

Elon Musk skal bygge Internett i verdensrommet.

Kilder:
The Next Web, Broadband Commision

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse