Toppfolk fra HTC og Sony snakket VR på San Francisco-messen TechCrunch Disrupt 2015.

Annonse


Dette mener de viktigste folka i bransjen om VR

Silicon Valley (ITavisen:) Topper fra Sony og HTC snakket Virtual Reality på TechCrunch Disrupt 2015.

Les også: Hva i alle dager gjør Snoop Lion her?

Drømmen har blitt virkelighet for artistene
– Som skaper er VR helt utrolig. Nå kan vi plutselig gjøre alt vi kun har kunnet drømme om tidligere, forklarer Paul Raphael.

Raphael er fra Felix and Paul Studios, et nytt selskap som har spesialiserer seg på VR-film. De har allerede produsert flere ganske store prosjekter, blant annet for Samsung.

Annonse


Raphaels selskap samarbeider faktisk med tidligere president Bill Clinton om et VR-prosjekt han ikke fikk lov å snakke om. Dette skal avsløres senere.

Mer sosialt enn man skulle tro?
– Det er ikke sant at VR isolerer deg. Det kan være veldig sosialt, mener Dr. Richard Marks fra Sonys utviklergruppe.

Interessant. Nå lurer vi på hva Sony jobber med?

Hint: – Med enda bedre teknologi vil man kunne lese følelser i ansiktet til de man spiller med, forklarer han.

-Per dags dato er headsettene fortsatt ganske store, men etterhvert som teknologien blir bedre vil de krympes, erkjenner HTCs Claude Zellweger. Zellweger er HTCs designsjef. Selskapet har som kjent produsert VR-headsettet Vive med Valve.

Fra venstre: Paul Raphael, Richard Marks (Sony), Claude Zellweger (HTC).
Fra venstre: Paul Raphael (Felix and Paul Studios), Richard Marks (Sony), Claude Zellweger (HTC).

Hva med Facebook?
Ingen i panelet var negative til Facebooks oppkjøp av Oculus (hva de egentlig mener kan sikkert diskuteres, men de virket oppriktig positive – Facebook har nemlig åpnet mange dører, spesielt for de som produserer innhold, mindre for de som konkurrerer med maskinvare).

– Jeg synes det er bra at Facebook kjøpte Oculus, det fikk mange til å lytte. Det er til alles interesse at VR-bransjen vokser, og at det er plass til mange, mener Zellweger, som også som Sony har trua på at dette kan bli mer sosialt enn det ser ut som når man ser en spiller med headsettet på.

Paul Zellweger er HTCs Vice President of Industrial Design. Selskapet har med rette fått skryt for One-mobilene, ikke minst grunnet designet, men selskapet sliter med økonomien.
Paul Zellweger er HTCs Vice President of Industrial Design. Selskapet har med rette fått skryt for One-mobilene, ikke minst grunnet designet, men selskapet sliter med økonomien.

Kan bli stort for legemiddelindustrien
– Mange snakker om det sosiale aspektet, og jeg tror det er store vekstmuligheter der også. Spill og moro er ikke alt, HTCs mann forklarte at det i fremtiden blir mulig å underskøke sykdomsbakterier på innsiden.

-Folk i underholdingsbransjen er veldig interesserte i VR. når man har testet det er man rett og slett solgt, hevder Raphael – som du kanskje allerede har fått med deg; vi er enige.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse