Nå stenger også islandske internettleverandører tilgangen til piratsider.
Nå stenger også islandske internettleverandører tilgangen til piratsider.

Annonse


Island er neste land ut til å blokkere Pirat Bay

Tidlig september ble åtte norske internettleverandører pålagt å stenge tilgangen til syv piratnettsteder, deriblant Pirate Bay.

To sider stenger
Nå stenges også tilgangen til nettsiden i vårt nordiske nabo, Island, men overraskende nok skjer dette utenfor rettsalen.

Islandske internettleverandører har blitt enige med representanter fra underholdningsindustrien om å hindre abonnenter å få tilgang til The Pirate Bay og Deildu.net, som er Islands mest populære private torrent-side.

Misfornøyd piratparti
Dette vekker stor misnøye blant det islandske Piratpartiet, som får høyest oppslutning på de siste partibarometrene.

Annonse


– Vi er selvsagt imot dette, spesielt under disse forholdene, uttaler Ásta Helgadóttir, medlem av det islandske Piratpartiet, til TorrentFreak.

Les også: Norske nettleverandører vil ikke blokkere Pirate Bay.

Truet med søksmål
Enigheten mellom leverandørene og representantene fra underholdningsindustrien skjer etter en rettskjennelse fra i fjor, som påla Vodafone og Hringdu å blokkere de to nettstedene.

Den islandske bransjeforeningen for plateindustrien (STEF) var ikke fornøyd med at kun to leverandører ble pålagt å blokkere tilgangen og truet andre leverandører med søksmål om de ikke etterfulgte. Noe de nå bestemte seg for å gjøre.

 

Kilde:
TorrentFreak