Blir terahertz-bølger det som kommer til å revolusjonere WiFi-nettet ditt? Ikke godt å si, men forskningen fortsetter.

Annonse


Slik kan WiFi bli 100 ganger kjappere

Vi hører ofte nyss om store sprang på kort tid i vår bransje, men i praksis blir det aldri slik; konstante evolusjoner over mange tiår er standarden.

Kan de klare det med WiFi?
Som regel er det altså snakk om mindre, men konstante evolusjoner av maskinvare, programvare og infrastruktur. SSD-disker er et unntak. Prøvd en gammeldags spinnedisk i det siste?

Batteri-teknologi er en greie som berører nesten all populær forbruker-teknologi, og som mange håper skal bli mye bedre på kort tid (men som enda ikke har skjedd), lagringsplass er en annen, selv om dette på mage måter er løst med sky-lagring, om enn ikke for de store bedriftene (dessuten er ikke ADSL laget for opplasting, for å si det forsiktig).

WiFi er en teknologi som har kommet veldig langt på ganske kort tid, men som også er veldig evolusjons, og ikke revolusjons-artet.

Annonse
Veldig mye kjappere om det blir forbrukervare
Nå håper dog forskere fra Brown University i USA å gjøre WiFi utrolig mye kjappere ved å bruke terahertzstråler. Dette er bånd som overfører på en mye høyere frekvens, og som derfor i teorien kan overføre mye mer data på langt kortere tid.

Forskerne har funnet ut at man kan gjøre trådløse nett kjappere ved å multiplisere terahertzbåndene slik at mange av dem kan sendes over det samme transport-mediet. Ikke bare har de det på papiret, men de har testet det også. Det fungerte, men ikke for våre dingser. Ikke enda.

Håper det inspirerer andre
Man kan sammenligne med kabel-TV eller fiber som gjør det mulig å transportere mange kanaler eller tusenvis av telefonsamtaler samtidig.

Daniel Mittlemann som har forkset på dette er mer forsiktig enn mange andre i hans posisjon kanskje hadde vært, og hevder at teknologien først og fremst bør vise hva som kan være mulig å inspirere noen til å finne opp noe som er enda bedre.

 

Kilde:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse