Den første Zune-spilleren var billig i forhold til hvor mye lagringsplass man fikk, men Microsofts musikkbutikk tok aldri av, og spilleren ble ikke lansert i Norge.

Annonse


Nå dør Zune

Våren 2009 er en god stund siden – det føles nok ekstra lenge for Microsoft.

Mobiler rår
For den gang avslørte Microsoft at de ikke ville gi opp kampen mot Apple, men årene gikk og ingen klarte å dytte iPod av tronen, og nå har det gått så lang tid at dedikerte MP3-spillere er avleggs.

Nå er det mobilen som gjelder – beklageligvis for Microsoft klarte de ikke å etablere seg med maskinvare i dette segmentet heller.

DRM-musikken forsvinner
Uansett er vi altså i 2015, og november i år er det kroken på døra for tjenesten Zune (det er nok en god stund siden man fikk kjøpt maskinvaren). Man vil altså ikke lenger få tilgang til Zune musikkstrømming og nedlasting fra og med 15. november.

Annonse


Microsoft presiserer at Zune-spillerne fortsatt vil kunne spille av og laste inn nedlastet musikk til spilleren (unntaket er DRM-musikk som ikke lenger kan splles av fordi lisensen ikke vil kunne fornyes).

De som har Zune Music Pass får istedet tilgang til Groove Music Pass. Denne tjenesten erstatter et annet mislykket prosjekt: Xbox Music.

Dette mente vi om Zune
ITavisen og Playday var en av få som testet to musikk-spillere i Norge, den første modellen, og en nyere modell med Touch og 120 GB lagringsplass.

Om første Zune skrev vi blant annet at:

«Vi kan nesten ikke gi MS nok ros for ikke å ha glemt sin gamle Zune. At de valgte å firmware-oppdatere deres første MP3-forsøk er svært positivt. Jeg tipper omtalene hadde vært annerledes hadde de levert denne programvaren med en gang.

Trenger du en billig spiller med mye lagring og ikke skjemmes over at den er relativt stor, anbefales denne spilleren

Om den oppgraderte modellen meddelte vi:

«Fordelen til Zune er at den har en større skjem, men oppløsningen er lav i forhold til en spiller som f.eks. iPod Classic som har 320×240.

Skjermen er riktignok mindre, men skal du kjøpe Zune i Norge er ikke dette nok til å betale de ekstra kronene. Man har jo ikke tilgang til noen nettbutikk heller. 

Situasjonen var en annen når vi testet Zune 30GB i januar i år. Da var det faktisk ingen spillere på det norske markedet som levere like mye lagringsplass til en så billig penge. Dette stemmer ikke lenger og Zune vinner dermed heller ikke på pris

 

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse