Ifølge skriveren selv er denne patronen tom.
Ifølge skriveren selv er denne patronen tom.

Annonse


«Tomme» blekkpatroner viser seg å være 20 prosent fulle

Toppmodellen Epson 9900 koster rundt 60 000 kroner i Norge, og ifølge Bellevue Fine Art fra Seattle rapporterer skriveren om at det er tomt for blekk mens det faktisk er 20 prosent igjen.

Tusenvis av kroner
Etter at skriveren meldte om at det kun var 1 prosent med blekk igjen og nektet å skrive ut flere sider, tok likeså godt trykkeriet å åpnet patronene for å sjekke hvor mye som faktisk var igjen.

Ikke overraskende var det fortsatt en god del blekk igjen i patronene på 700 milliliter, rundt 100 og 150 millimeter i være pakke. Det er spesielt ergerlig ettersom hver patron koster rundt 2500 kroner.

Når det gjaldt de mindre patronene på 350 milliliter, var det mellom 60 og 80 milliliter igjen i hver pakke, noe som tilsvarer rundt 17-22 prosent. De mindre patronene koster rundt 1300 kroner.

Annonse


Ingen respons
Ettersom et trykkeriselskap forbruker en god del patroner, som i førsteomgang allerede har en kostnad, er det ille at flere tusen kroner går til spille med hvert sett som består av 10-11 patroner.

Det er ikke nødvendigvis gjort med overlegg fra Epson, men kan være en teknisk begrensning eller valg som er satt.

Bellevue Fine Art skriver at de har kontaktet Epson om problemet ved flere anledninger, men har blitt ignorert og fortalt at «de tar feil». Nå håper trykkeriet at videodemonstrasjonen vil få Epson til å handle.

 

Kilde:
Ars Technica