Apple har overskudd på flere hundre milliarder i året, men betaler svært lite i skatt.
Apple har overskudd på flere hundre milliarder i året, men betaler svært lite i skatt.

Annonse


Apple får smekk på pungen etter skatteunndragelser

I slutten av juli annonserte Apple tallene for det tredje kvartalet i finansåret 2015, som lød på 37,4 milliarder dollar (305 milliarder kroner) i omsetning med et overskudd på 7,7 milliarder dollar (drøyt 60 milliarder kroner).

Over en halv milliard
Tross det gode resultatet har selskapet ikke betalt inn nok skatt til Kina. Summen skal være på 71 millioner dollar (nesten 580 millioner kroner) og Apple har blitt bøtelagt med ytterligere 10 millioner dollar (drøyt 80 millioner kroner) som et resultat av skatteunndragelsene.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua News Agency har selskapet rapportert inn lavere omsetning og kostnader med henholdsvis 1,4 millioner dollar (11,4 millioner kroner) og 532 000 dollar (4,3 millioner kroner). Apple blir også beskyldt for å ha blåst opp det registrerte overskuddet med 846 000 dollar (i underkant av 7 millioner kroner).

– Betaler skatten sin
En talsperson fra selskapet uttaler til CNBC at det hele har vært en feil og at de på ingen måte hadde intensjoner om å unndra skatt.

Annonse




– Vi betaler all den skatten vi skylder hvor hen vi gjør business, uttaler talspersonen.

Les også: Apple betalte i fjor bare 3,7 prosent skatt på sine inntekter utenfor USA.

 

Kilder:
Neowin, CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse