Det var på Primewire at reklamen for blant annet Kaptein Sabeltann ble vist.
Det var på Primewire at reklamen for blant annet Kaptein Sabeltann ble vist.

Annonse


Kaptein Sabeltann-reklame på blokkert piratnettsted

Det var i forrige uke at dommen falt i Oslo tingrett og åtte norske internettleverandører ble dømt til å stenge tilgang til syv nettsider hvor man kan laste ned musikk og filmer ulovlig.

Ber mediebyråene skjerpe seg
Nå har NRK avslørt at det er blitt vist reklame for Kaptein Sabeltann, Dyreparken i Kristiansand og NSB på det ulovlige fildelingsnettstedet Primewire, som er et av nettsidene som skal blokkeres.

– De ulovlige sidene tjener store penger på annonsering. Dette er ikke bra i det hele tatt. Mediebyråene rundt om i Europa sprer annonser for å treffe et visst antall mennesker, uten å se hvor de setter dem. Her bør mediebyråene skjerpe seg kraftig, uttaler Willy Johansen, leder i Rettighetsalliansen, i et intervju med NRK.

– En uheldig glipp
Salgs- og markedssjef i Dyreparken i Kristiansand, Anniken B. Schjøtt, uttaler til NRK at de ikke ønsker å annonsere på piratnettsteder.

Annonse


– Vi tar fullstendig avstand fra slike sider, forteller hun til NRK.

NSB på sin side omtaler det hele som «en uheldig glipp» og bekrefter til NRK at annonsen nå er borte fra siden.

Lederen i Carat, mediebyrået som formidlet reklamen, Erik Solberg, uttaler til NRK at de nå har stengt all aktivitet hos underleverandøren i det nettverdek.

– Vi kan ikke annet enn å beklage dette. Vi jobber iherdig med å rette det opp for å sørge for at dette ikke skjer igjen, sier Solberg til NRK.

Les også: Norske nettleverandører vil ikke blokkere Pirate Bay.

 

Kilde:
NRK