Undertegnede prøver seg på Macbook og OS X.
Undertegnede prøver seg på Macbook og OS X.

Annonse


Hva, bruker han Mac nå?

Etter å ha vært Windows-bruker siden familien anskaffet den første datamaskinen, skal jeg nå teste ut Macbook og OS X.

Fersking
Ok, da. Far hadde Mac da det het Macintosh (nå har han iMac), men nå bodde jeg mest hos mor så det er Windows det er gått i. Så Mac og OS X har jeg brukt nå og da, men på fast basis har jeg aldri brukt noe annet enn Windows. Det endres nå.

Dette er ikke noe originalt prosjekt, mange andre IT-nettsteder har gjort det tidligere, men nå som jeg endelig er ferdig utdannet journalist og har jobb i ITavisen, var det sannelig min tur.

Jeg har blitt koblet opp med den nye Macbooken på 12 tommer, og skal fremover bruke den fast i både arbeid og fritid.

Annonse
Komme i gang
For å komme i gang trenger jeg hjelp fra Mac-klanen av ITavisens lesere. Jeg har allerede jukset litt og installert Office 365 og OneDrive, men videre trenger jeg forslag til nyttig programvare samt tips og triks, snarveier, hurtigtaster og liknende, til OS X og Macbook generelt.

Dette er programmene jeg bruker daglig i Windows 10:
* Edge/Internet Explorer 11
* Word, OneNote, Outlook
* Kalender
* Nextgen Reader (RSS-klient)
* Telegram
* Paint.net og Paint
* Groove Music (vurderer et bytte til Spotify)
* Skype
* Xbox-app

Førsteinntrykk
Macbooken oser av kvalitet og er svært lekker. Tasturet føles bra, men ikke så bra jeg er vant med fra Dell XPS 13, og nå har jeg endelig en maskin med godkjent størrelse på trackpaden. Her trenger jeg tips til hvordan jeg kan utnytte den og Force Touch på best mulig måte.

Jeg har alltid opplevd at Windows er litt mer oversiktlig enn OS X, sikkert fordi jeg bruker Windows 99 prosent av tiden, og jeg sitter med samme inntrykket nå etter 10 minutter i bruk. Hva jeg gjør om en måneds tid, er en annen ting.

Artikkelserien vil bli oppdatert nå og da, men jeg har ikke satt noe tidsfrist på når den skal avsluttes. Det kommer ingen konklusjon på prosjektet før jeg føler jeg er klar for det.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse