Piratpartiet er ikke fornøyde med dommen som ble avsagt i Oslo tingrett onsdag.
Piratpartiet er ikke fornøyde med dommen som ble avsagt i Oslo tingrett onsdag.

Annonse


Piratpartiet setter opp DNS-server for pirat-surfing

Syv piratnettsteder, deriblant Pirate Bay, gikk på en knusende dom i Oslo tingrett onsdag. Mens Rettighetsalliansen jubler, fortviler det norske Piratpartiet.

Åpne enhver nettside
Nå setter de opp en åpen DNS-server, navnetjener, for «å sikre at alle har tilgang til et fritt Internett», skriver det politiske partiet i en pressemelding.

– Navnetjeneren kan brukes for å koble deg til og åpne enhver nettside du vil på Internett, uavhengig av lokale sensurforsøk, står det i pressemeldingen.

Les også: Nå blir Pirate Bay blokkert i Norge.

Annonse


– Mer sensurering
Dommen som Oslo tingrett la frem på onsdag, var i et søksmål fra norske rettighetshavere mot internettleverandører og piratnettsteder. Piratpartiet reagerer på at fildelingssidene tilsynelatende ikke har fått anledning til å forsvare seg eller uttale seg om saken.

– Vi har altså tatt skrittet inn i en verden hvor noen private selskaper har anledning til å diktere hva du skal få lov til å se på nettet, uttaler Piratpartiet i pressemeldingen.

Partiet mener at dette er «en svært skummel vei å gå, og kan føre oss nærmere et sensurert og kontrollert nett i land vi ikke ønsker å sammenligne oss med».

Les også: Nå samler de inn data om norske Popcorn Time-brukere.

Må blokkeres
I kjennelsen fra Oslo tingrett ble det kjent at Pirate Bay, Extratorrent, Viooz, Primewire, Swefilmer, DreamfilmHD og Movie4K ble dømt til å blokkeres av norske internettleverandører.

De må også ta en regning på 231 964 kroner hver som skal betales ut til ulike rettighetsorganisasjoner og rettighetshavere.

– Dette er en fullstendig seier for norske rettighetshavere, uttalte Willy Johansen i Rettighetsalliansen, som har bistått rettighetshaverne i saken, til NRK etter dommen var avsagt.

 

Kilde:
NTBinfo

Annonse