Fire Phone ble ikke den suksess Amazon hadde håpet. Nå trekker de seg ut av markedet.
Fire Phone ble ikke den suksess Amazon hadde håpet. Nå trekker de seg ut av markedet.

Annonse


– Amazon gir opp smarttelefoner

Ifølge The Wall Street Journal planlegger Amazon å trekke seg ut av smarttelefonmarkedet etter at deres Fire Phone rett og slett er en flopp.

Flopp
Avisen skriver at Amazon har avskjediget et dusin ansatte som jobbet på Fire Phone-avdelingen i Lab126, som er maskivareutviklerdivisjonen til selskapet.

– Amazon har fortalt enkelte smarttelefoningeniører at videre utvikling av telefoner vil bli skrinlagt, mens noen hevder at Amazon har rettet fokuset mot Seattle, der de holder til, skriver The Wall Street Journal.

Milliardtap
Som tidligere nevnt ble Fire Phone alt annet en suksess, og Amazon senket prisene med 2000 kroner på fire måneder i et desperat forsøk på å få solgt unna telefonene.

Annonse
Før lanseringen var det en haug med rykter og spekulasjoner vedrørende mobilen, og mange av dem viste seg å stemme, så det var ingen overraskelser når Amazon avslørte den.

Enda verre var det selvsagt at 3D-funksjonene bare var plagsomme ifølge anmelderne, og at mobilen er så hissig på å selge kunden Amazon-produkter at det ble i overkant mye kjøpepress.

The Wall Street Journal skriver at Amazon nylig skrev av 170 millioner dollar (drøyt 1,4 milliarder kroner) for usolgte Fire Phone-telefoner.

Les også: Amazon beskyldt for å spionere på anmeldere.

 

Kilder:
9to5Google, WSJ

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse