Annonse


Denne skjermen har øyebeskyttelse

AOC er en av de største merkevarene på skjermmarkedet, og har nå introdusert en helt nye skjerm med AMD Freesync.

Skadelig lys
Mest interessant med den nye monitoren er den nye teknologien Anti-Blue Light, som skal redusere skadelig blått lys med korte bølgelengder med mer enn 90 prosent, uten at det går ut over fargetroheten eller den visuelle dybden i bildet, står det i pressemeldingen fra selskapet.

AOC lover at spillopplevelsen skal være like god som før, men samtidig som øynene beskyttes bedre.

Antiblått
Blått lys med korte bølgelengder kan på flere måter være svært skadelig for øynene. For å eliminere den skadelige delen av lyset, endrer AOC’s Anti-Blue Light-teknologi maksimalverdien til bølgelengden fra 450 nm til det lang tryggere 460 nm.

Annonse


Dermed blir det skadelige lyset redusert med mer enn 90 prosent. Siden det blå lyset blir endret, i stedet for å filtreres eller blokkeres bort, forblir fargene like briljante som før, uten tap av bildekvalitet, ifølge AOC.

Alternativer
Det er også andre produkter som skal fungere på liknende måter. Brillemerket Gunnar spesialiserer seg på spillbriller, og skal også blokkere ut det blå, kunstige lyset.

I tillegg har du programvaren Flux som gjør det mulig å endre fargetonen på skjermen etter tid på dagen, som for eksempel et varmere lys på kvelden eller om natten.

AOC G2460VG6 vil være tilgjengelig i september og har en veiledende utsalgspris på 1699 kroner.

 

Kilder:
AOC, Flux, Gunnar