Annonse


iPhone økte med 36 prosent

De seneste tallene fra Gartner avslører at Apple solgte nesten 13 millioner flere iPhoner sammenlignet med andre kvartal i fjor.

iPhone øker
Apple tok dermed 14,6 prosent av smarttelefonmarkedet i kvartal to i år, en økning på 2,4 prosentpoeng sammenlignet med i fjor.

Samsung så en nedgang i salget på nærmere 4 millioner enheter, selv med introduksjonen av Galaxy S6, og har nå 21,9 prosent av markedet med smarttelefoner. Ved samme kvartal i fjor hadde de en markedsandel på 26,2 prosent.

Les også: Vi kunne ikke gjøre annet enn å gi Galaxy S6 terningkast 6.

Annonse


Huawei skyter fart
Den produsenten som øker mest dette kvartalet, er Huawei som så en økning på hele 46,3 prosent fra nesten 18 millioner enheter til nærmere 26 millioner enheter. Det gjør dem til den tredje største produsenten av smarttelefoner i verden.

Microsoft så en beskjeden økning i salget, fra 8,085 millioner enheter til 8,198 millioner enheter. Markedsandelen til Windows Phone falt med 0,3 prosentpoeng og er nå på 2,5 prosent.

(Merk at alle tallene er antall enheter solgt til leverandør, ikke solgt til sluttbruker.)

Les også: Nå er Huawei større enn Microsoft.

Svakeste vekst på to år
Totalt ble det solgt nesten 330 millioner smarttelefoner i andre kvartal i 2015, noe som er en økning på litt under 29 millioner enheter sammenlignet med i fjor, som er en økning på 13,5 prosent.

Gartner skriver at dette er den laveste veksten i bransjen siden 2013.

 

Kilde: Gartner

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse