Windows Insiders kan allerede glede seg over en kjappere Windows 10-opplevelse grunnet smartere minnehåndtering.

Annonse


Derfor er nye Windows 10 enda kjappere

For to dager siden lanserte Microsoft en ny Windows 10-testversjon til Windows Insiders. En av nyhetene er forbedret minnehåndtering.

Et kjappere OS
Kanskje har du merket deg at prosessen «System» har grabbet til seg mer RAM enn tidligere? Isåfall er det ingen grunn til bekymring, dette er en tiltenkt endring i måten Windows 10 håndterer minnet på, tanken er at alt skal gå kjappere.

Windows 10 komprimerer dataene som lagres i RAM, mye på samme måte som Linux og OS X allerede gjør. Istedet for å skrive data til disken etter at et program ikke har vært aktiv på en stund, så komprimerer istedet Windows 10 disse dataene. Derfor bruker «System» mer RAM.

Les også: Krasjer Chrome for deg i nyeste Windows 10-testversjon?

Annonse
Microsoft: – Slik fungerer det
Slik forklarer Microsofts Gabe Aul det nye minnesystemet i Windows 10:

«I Windows 10 har vi lagt til et nytt konsept i minnehåndtereren kalt en kompimerings-lagrer. Dette er en RAM-samling med komprimerte data. Dette innebærer at når minnehåndtereren merker ekstra minne-press, så komprimeres ikke-brukte data istedet for at de skrives til disken.

Dette reduserer mengden minne som brukes per prosess, noe som gjør det mulig for Windows 10 å ha flere programmer i det fysiske minne samtidig. Dette gjør Windows 10 kjappere.»
Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse