Apples nye TV-boks kommer kanskje neste måned med ny innmat, App Store og et mye kraftigere operativsystem.

Annonse


Nå skal Apple lansere et produkt vi har ventet lenge på

Dagens Apple TV-modell kjører en modifisert versjon av iOS. Nå klargjør Apple helt ny Apple TV-maskinvare som kjører iOS 9.

Åpner for store muligheter
Det er 9to5mac som har snakket med sine svært troverdige kilder. De avslører at kodenavnet på boksen er J34, og at denne kjører en fullverdig iOS-kjerne.

Det betyr at spill og apper fra App Store endelig blir mulig å kjøre på boksen som kanskje vises frem 9. september. Trolig får boksen sin egen app-butikk.

Samme design, men ny fjernkontroll med Siri
J34 er tynnere, men litt bredere. Bortsett fra dette er designet så og si uendret, og den er pakket inn i plast for å gi en mest mulig stabil og kjapp kommunikasjon mot WiFi og Bluetooth-enheter.

Annonse


En ny fjernkontroll har det blitt snakket om tidligere, og dette ryktet dukker opp i 9to5macs ferske Apple TV-artikkel også. Den nye fjernkontrollen er større, og har berøring kjent fra iPhone i tillegg til gest-støtte. Kanskje får den også Force Touch.

Det kan tenkes den også får høyttaler og mikrofon, for det er ryktet at støtte for Siri også er på plass.

iPhone 6 CPU
Samtidig får boksen et nytt grensesnitt, og selvsagt ny maskinvare i form av en to-kjerne A8-brikke funnet i iPhone 6 (opp fra en-kjerne A5-CPU-en introdusert i 2012).

Trolig økes RAM-en til 1 eller 2GB, og man vil kunne lagre mer på den. Det kommer trolig en 32GB-modell, og kanskje også en billigere modell med 8GB lagringsplass.

 

Kilde:
9to5mac

Annonse