Annonse


Full forvirring rundt Windows 10 sitt anti-pirat-system

Microsoft har oppdatert lisensen for selskapets tjenester og programvare. Vilkårene får mange til å sperre opp øynene.

Oppdatert, 18:50:

Det er ikke noe nytt at Microsoft prøver å stagge piratkopiering i Windows. Microsoft Defender, som er å finne i en rekke OS, har i flere år allerede stoppet cracks til PC-spill.

Oppdateringer kan stoppe piratene
For det heter blant annet at:

Annonse
«Noen ganger vil programvareoppdateringer kreves for å fortsatt kunne bruke Tjenestene (Red anm: «Windows 10 Home-brukere kan ikke skru av automatiske oppdateringer»). Det kan hende vi automatisk undersøker versjonen av programmet og laster ned oppdateringer eller konfigurasjons-endringer, inkludert de som kan stoppe deg fra å få tilgang til Tjenestene, spille forfalskede spill, eller å bruke ikke-autoriserte maskinvare-enheter.»

Er det snakk om at Microsoft kan undersøke disken din og stoppe deg fra å spille piratspill? Trolig ikke, men teksten er ikke lett å tyde uten å være advokat, og knapt nok da.

Les også: Dette vet Windows 10 om deg – slik skrur du av annonse-tracking.

Hva betyr det egentlig?
Microsoft er vage med vilje for å kunne gjøre så mye som mulig for å stoppe tukling, men vi leser det slik at det gjelder Microsofts egne spill knyttet opp mot nett-tjenester for å spille på nett, eller annen utvidet funksjonalitet utover lokalspilling.

De prøver nok også å sikre seg mot Xbox-piratkopiering, og sikkert også muligheten til å stoppe strømming av pirat-spill fra PC til Xbox, en funksjon som er underveis.

Les også: Du deler Windows 10 til hele verden uten å vite det.
Kilde:
Winbeta

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse