Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone 6s blir trolig rundt 20 prosent kjappere enn forgjengeren lansert 19. september. (Ill.: Apple)

– Så mye kjappere blir trolig iPhone 6s

Like kjapp som MacBook Air 2011? Ikke umulig.

9. september skal Apple vise frem iPhone 6s, 6s Plus, kanskje nye iPads og en oppdatert Apple TV.

Les også: De har testet iPhone 6s – slik er den feteste funksjonen.

20 nm er historie i iPhone
Selvsagt blir de nye iPhone-modellene kjappere takket være Apples nye A9-brikkesett. 9to5mac har mottatt tips vedrørende ytelsen på de nye brikkene, men tipsene anses ikke som 100 prosent troverdige, derfor har artikkelforfatter Jeremy Horwitz sett på A-brikkens ytelseshistorie.

Dessuten har 9to5mac skaffet til veie et bildet av det nye A9-hovedkortet som ikke ser så annerledes ut på utsiden, men som skjuler en 14 eller 16 nm-CPU, en forbedring fra 20 nm. som brukes i dagens generasjon.

Ikke bekreftet
Dette gjør det mulig for Apple å pakke inn mer ytelse på samme areal. Ifølge en tipser scorer 6s 1921 poeng i GeekBench (enkelt kjerne) og 4873 poeng i flerkjernetesten.

I enkeltkjernetesten er det er omtrent 19 prosent kjappere enn A8 og 6 prosent kjappere enn kraftige A8X som er å finne i iPad Air 2.

Mye bedre flerkjerne-ytelse
Flerkjerne-testen drar godt i fra med en ytelsesforbedring på hele 69 prosent i forhold til A8, og nesten 8 prosent i forhold til A8X.

9to5mac kan ikke bekrefte at tallene er ekte, så vi tar selvsagt samme forbehold. Uansett: For å oppnå disse resultatene så må Apple ha økt fra to-kjerne til en tre-kjerne arkitektur.

A9X
Selskapet jobber visstnok samtidig med en A9X-CPU (til iPad Pro?), men det er usikkert om det kommer en iPad Air 3 i år.

Nå er ikke Digitimes den mest troverdige kilden, men det er ikke umulig Apple satser på mini (som fikk en kjip oppgradering forrige gang) og iPad Pro i år istedet for å oppgradere Air.

 

Kilde:
9to5mac

Annonse
Stikkord: iphone6s