Annonse


– Så mye kjappere blir trolig iPhone 6s

9. september skal Apple vise frem iPhone 6s, 6s Plus, kanskje nye iPads og en oppdatert Apple TV.

Les også: De har testet iPhone 6s – slik er den feteste funksjonen.

20 nm er historie i iPhone
Selvsagt blir de nye iPhone-modellene kjappere takket være Apples nye A9-brikkesett. 9to5mac har mottatt tips vedrørende ytelsen på de nye brikkene, men tipsene anses ikke som 100 prosent troverdige, derfor har artikkelforfatter Jeremy Horwitz sett på A-brikkens ytelseshistorie.

Dessuten har 9to5mac skaffet til veie et bildet av det nye A9-hovedkortet som ikke ser så annerledes ut på utsiden, men som skjuler en 14 eller 16 nm-CPU, en forbedring fra 20 nm. som brukes i dagens generasjon.

Annonse


Ikke bekreftet
Dette gjør det mulig for Apple å pakke inn mer ytelse på samme areal. Ifølge en tipser scorer 6s 1921 poeng i GeekBench (enkelt kjerne) og 4873 poeng i flerkjernetesten.

I enkeltkjernetesten er det er omtrent 19 prosent kjappere enn A8 og 6 prosent kjappere enn kraftige A8X som er å finne i iPad Air 2.

Mye bedre flerkjerne-ytelse
Flerkjerne-testen drar godt i fra med en ytelsesforbedring på hele 69 prosent i forhold til A8, og nesten 8 prosent i forhold til A8X.

9to5mac kan ikke bekrefte at tallene er ekte, så vi tar selvsagt samme forbehold. Uansett: For å oppnå disse resultatene så må Apple ha økt fra to-kjerne til en tre-kjerne arkitektur.

A9X
Selskapet jobber visstnok samtidig med en A9X-CPU (til iPad Pro?), men det er usikkert om det kommer en iPad Air 3 i år.

Nå er ikke Digitimes den mest troverdige kilden, men det er ikke umulig Apple satser på mini (som fikk en kjip oppgradering forrige gang) og iPad Pro i år istedet for å oppgradere Air.

 

Kilde:
9to5mac

Annonse