Annonse


Lenovo, da. Ikke igjen

Selskapet var i hardt vær etter Superfish-skandalen tidligere i år, og nå er det en ny en på trappene.

Forsvinner ikke
En forumbruker på Ars Tehcnica har avslørt at tjenesten «Lenovo Service Engine» (LSE) automatisk laster ned og installerer det selskapet omtaler som «optimaliseringsprogramvare». Ifølge Lenovo er programvaren til for å vedlikeholde PC-en.

Problemet er at det har blitt avslørt at Lenovo Service Engine ikke forsvinner selv om man formaterer PC-en. Ifølge forumbrukeren erstatter systemet «autock.exe» med sin egen variant ved hver oppstart.

I tillegg hevdes det at LSE har samlet inn data fra brukerne og sendt det til Lenovo.

Annonse


Må slettes manuelt
PC-produsenten hevder på sin side at ingen personlig, identifiserbar informasjon er samlet inn av programmet. Lenovo har også sluppet en feilretting som skal fjerne LSE. Dessverre må verktøyet lastes ned og installeres manuelt av brukeren.

Du kan sjekke om Lenovo-PC-en din er rammet her.

 

Kilder:
Neowin, Ars Technica

Annonse