Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mozilla prøver så godt de kan å beholde brukere som har oppgradert til Windows 10. De mener nemlig det er for kronglete å endre standardnettleser, derfor har de laget denne startsiden i Firefox 40, men Windows 10 nekter dem å komme helt i mål. (Ill.: ITavisen)

Slik prøver Firefox å slå tilbake mot Windows 10

– Vær så snill, bruk meg som standard.

Mozilla er sure fordi de mener det er mer komplisert å bytte standardnettleser i Windows 10.

Irriterte på Microsoft
31. juli kunne vi melde:

«Oppdateringsprosessen ser ut til å ha blitt designet for å slette valgene kundene har gjort med tanke på internettopplevelsen de ønsker, men heller erstattet den med det Microsoft ønsker», skrev Mozillas Chris Beard i et brev adressert til Microsoft-sjef Satya Nadella.

Foruten et oppdatert grensesnitt, blant annet med større X-knapper for enklere å kunne lukke faner på berørings-enheter, presenterer Mozilla brukerne med en ny startside etter oppgradering til versjon 40.

Kommer ikke helt i mål
Trykker man «Let’s do it» prøver nettleseren å sette seg selv som standard, noe som ikke er nok til å definere Mozilla som standard nettleser, men det er nok til å tvinge Windows 10 til å spørre deg hvilken nettleser du ønsker som standard etter å ha trykket på en lenke.

Mozilla har også gjort endringer hva angår utvidelser. Nå må utvidelser være godkjent, om ikke blir de ikke aktivert. Dette for å forbedre sikkerheten.
 

Kilde:
Mozilla

Stikkord: firefox, Microsoft, windows