Annonse


Har du kjøpt MacKeeper?

ZeoBit, de originale utviklerne bak rense- og sikkerhetsprogrammet MacKeeper til OS X, har inngått forlik med kundene etter å ha tapt et massesøksmål  reist mot selskapet i mai 2014.

Villedende
Kunder som har kjøpt programvaren før 8. juli i år, kan kreve å få refusjon for å ha kjøpt programvaren, såfremt de sender inn kravet før 30. november senere i år.

Årsaken til massesøksmålet mot ZeoBit er at selskapet markedsførte MacKeeper på en villedende måte, og løy om hva programvaren faktisk kunne fikse.

ZeoBit har nå satt til side 2 millioner dollar (drøyt 16 millioner kroner) i en fond for de som ønsker en refusjon, men selskapet trenger ikke å innrømme noen skyld.

Annonse


Halv million
Ifølge rettsdokumenter, er det over 500 000 som har kjøpt MacKeeper i USA, der prisen ligger på 39,95 dollar (omtrent 330 kroner med dagens kurs) per kopi. Disse kundene vil bli kontaktet via e-post for informasjon om forliksforslaget.

De nye eierne i Kromtech Alliance i Tyskland kan også bli saksøkt på grunn av MacKeeper, men Jeremiah Fowler, talsmann for selskapet, uttalte at de jobber med å ordne klagene mot programvaren.

 

Kilde:

Macworld, Cult of Mac, Kromtech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse