Hopp til navigasjon Hopp til innhold
900M-serien er å finne i kraftige spillbæbare. Nå nekter Nvidia brukere som ønsker det å overklokke og underklokke GPU-en, muligens etter press fra PC-produsentene. (Ill.: Nvidia)

Nvidia knuser forventningene

Grafikkortene går så det suser.

Selskapet annonserte kvartalstallene sine i går, og det er mye positivt å spore for grafikkgiganten.

GTX-serien gjør det bra

Nvidias fortjeneste var 5 prosent høyere enn sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, mye takket være GeForce GTX GPU-ene som hadde en økning på hele 51 prosent.

Toppsjefen Jen-Hsun Huang uttaler at selskapet er optimistiske på resten av året, og ser for seg økning i spill- og maskinvaresalg.

– I løpet av det andre kvartalet av året kommer vi til å se en rekke store spill, blant annet Call of Duty, Star Wars, Assassin’s Creed og Metal Gear Solid, uttaler Huang.

Han legger også til lanseringen av Windows 10 og Intels Skylake som en av pådriverne for optimismen rundt de to kommende kvartalene.

Tar fyr

På den negative siden, meldte Nvidia om tilbakekallingen av Shield-konsollen – som kan ta fyr – og restruktureringer innad i selskapet.

I tillegg ble selskapet nødt til å betale 24 millioner dollar (Nesten 200 millioner kroner) i saksomkostninger etter et søksmål mot Samsung og Qualcomm.

 

Kilde:

Nvidia, Venture Beat

Stikkord: nvidia