Annonse


Samsung ønsket å gjenoppfinne fjernkontrolleren

Ifølge Variety har Samsung stengt avdelingen som jobbet med prosjektet og avskjediget flere titalls ansatte.

En perfekt opplevels

Perfect Experience, eller PX,​ startet etter at Samsung hadde kjøpt opp eiendeler i Boxee, og den tidligere sjefen i Boxee, Avner Ronen, er en av de som også måtte forlate Samsung etter at selskapet stanset prosjektet.

Samsung har jobbet med PX i omtrent to år nå, og Variety skriver at målet var å lage et dedikert medienettbrett som skulle erstatte den tradisjonelle fjernkontrolleren.

Annonse


Nettbrettet skulle gi brukerne tilgang til en felles guide med oversikt over direkte-TV og innhold som kan strømmes, med et eget, tilpasset brukergrensesnitt.

Det høres ikke helt ulikt ut Xboxens OneGuide, men også Google Chromecast – forskjellen, ifølge Variety, var at enheten ikke skulle bli brukt av kun ett familiemedlem, men heller oppholde seg på stuebordet.

Skulle selges med TV-er

Planen til Samsung var å selge medienettbrettet med selskapets smart-TV-er i 2015, og planen var egentlig å annonsere produktet i januar tidligere i år, men lederne bestemte å utsette det til sent 2015. Og senere til 2016.

En annen årsak til utsettelse var at forhandlingene med innholdspartnere ikke gikk som planlagt, og Samsung bestemte seg til slutt for å kansellere prosjektet helt.

 

Kilde:

Variety

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse