Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ifølge Tim Cook vokser ikke iPhone bare fordi de henter nye kunder, men en større prosent kommer fra Googles Android-plattform. Avbildet: Cook i Kina hvor Apple har et enormt potensiale. (Ill.: action press/All Over Press)

Skal Apple bli en nettverksoperatør?

Hvis vi skal tro ryktene, så.

Ifølge Business Insider jobber Apple med å lansere en mobil nettverksoperatør (MVNO) i Europa og USA, som forteller at selskapet allerede har startet testingen i USA:

Bytter mellom operatør
Ved å starte som en virtuell nettverksoperatør blir de nødt til å lease plass i nettverket av nåværende operatører som for eksempel Telenor.

Business Insider sier at den vil fungere på følgende måte: i stedet for å betale operatøren hver måned, betaler du direkte til Apple for forbruket. Apple gir deg alt du vanligvis mottar fra operatøren, men SIM-kortet fra Apple bytter mellom ulike operatører for best mulig tjeneste.

Det er ikke satt i stein at Apple faktisk vil lansere tjenesten, og det vil neppe rulle ut i den nærmeste fremtid. Men ifølge kildene til Business Insider har Apple store planer for MVNO og ser på det som et langsiktig prosjekt.

 

Kilde:
Business Insider

Stikkord: Apple