Metal Gear Solid 4 blir definitivt en spektakulær avslutning for serien

Annonse


– Jobbforholdene i Konami er forferdelige

At ikke alt er som skal det skal i Konami er ingen hemmelighet, men gårsdagens avsløringer tegner et bilde som er verre enn antatt.

En dyster arbeidsplass
En rapport som den asiafokuserte nyhetssiden Nikkei har publisert, sier at arbeidsforholdene i Metal Gear Solid-utviklerne er horrible.

For eksempel er Kojima Productions kun kjent som «Number 8 Production Department», og ingen av PC-ene i studioet er koblet til Internett. Det er kun mulig å sende interne meldinger.

Det er kanskje ikke så omstridt i seg selv, ettersom hemmelighold er viktig ved spillutvikling, men det er andre punkter i Nikkeis rapport som er mer trøblete:

Annonse


* Ansatte som forlater kontorene under en lunsjpause, blir overvåket ved bruk av stemplingskort. Kommer den ansatte for sent tilbake etter lunsj, blir navnet annonsert i hele selskapet.

* Kameraene i gangene er ikke for sikkerhetens skyld, men heller for å overvåke de ansattes bevegelser.

* De fleste ansatte har ikke en egen jobbe-post, men de som er i kontakt med andre utenfor Konami har e-postadresser som endres etter noen måneder.

* Utviklerne i Konami som ikke blir sett på som verdifulle, blir omplassert til andre stillinger som sikkerhetsvakter eller som rengjøringspersonale ved selskapets treningssenter. Dette gjelder ikke bare yngre ansatte, men også produsenter som har jobbet med større spill.

* En tidligere ansatt, som hadde annonsert via Facebook at han hadde fått en ny jobb og skulle forlate Konami, hadde fått posten sin overvåket av selskapet. Ansatte som hadde likt Facebook-statusen, hadde blitt omplassert i Konami.

Nå er dette for øyeblikket kun rykter, men hvis det viser seg å stemme, er det uheldige nyheter for Konami.

 

Kilde:
Nikkei, Kotaku