Annonse


Apple Watch selger ikke som forventet

Selskapet som er kjent for å elske å annonsere salgstall for sine produkter, har vært svært vage når det kommer til salget av Apple Watch. Er dette grunnen?

Mye lavere enn forventet
Ifølge Mark Li, en analytiker ved Bernstein Research, har et datterselskap av Advanced Semiconductor Engineering (ASE), selskapet som produserer Apple Watch, fortalt investorer at klokken ikke har solgt nok til at Apple har gått i null.

Tallet for at Apple Watch skal gå i fortjeneste er på to millioner enheter i måneden, men ifølge Li har ASE fortalt at de ikke tror at klokken vil nå det målet i det tredje kvartalet heller.

– Frafallet av salg Apple Watch er en skuffelse. Vi startet med lave forventninger, men ikke å nå målet har allikevel overrasket oss, skriver Li i et notat til klientene sine.

Annonse


Senker forventningene
I et intervju med Wall Street Journal bekrefter Li at det er uvanlig for et selskap som ASE å ikke nå målet av salgsvolumet, spesielt med et nytt produkt. Nå har de nedjustert salgsmålet til 18 millioner enheter det første året.

Den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley har tidligere varslet at salget ville nå 36 millioner enheter det første året, men de blir kanskje nødt til å senke forventningene, de også.

I juli skrev vi at Apple Watch stupe med 90 prosent.

 

Kilde:
Wall Street Journal, Apple Insider