Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Funksjonen for å sende Windows 10 til andre maskiner, også utenfor ens lokal-nettverk, er på som standard. (Ill.: ITavisen)

Du deler Windows 10 til hele verden uten å vite det

Er på som standard – slik skrur du det av.

Microsoft har tatt seg litt for mye til rette.

Les også: Slik stopper du delingen av WiFi-passordet ditt.

Stjeler båndbredde
Windows 10 er riktignok gratis, men å bruke båndbredden til folk for å distribuere det uten å si ifra, det er ikke noe særlig.

Faktisk deles Windows 10 fra din maskin med andre maskiner på internett, dvs. også utenfor ditt lokalnettverk, som standard.

Funksjonen heter «Windows Update Delivery Optimization.»

Les også: Windows 10 kan knuse Internett.

Her skrur du av funksjonen
Heldigvis kan du skru av hele greia, men den er altså på som standard. Du kan også velge å kun dele Windows 10-installasjonen med andre maskiner på ditt lokale nettverk.

Du finner innstillingen under «Windows Update» -> «Avanserte alternativer» -> «Velg hvordan oppdateringen skal leveres».

Dette forklarer Microsoft
Slik forklarer selskapet funksjonen:

«Last ned Windows-oppdateringer og apper fra andre PC-er i tillegg til Microsoft. Dette kan bidra til raskere nedlasting av apper og oppdateringer.

Når dette er aktivert, kan det hende PC-en også sender deler av tidligere nedlastede Windows-oppdateringer og apper til PC-er på det lokale nettverket eller PC-er på Internett, avhengig av hva du har valgt nedenfor.»

Les også: Så mange har installert Windows 10.

 

Kilde:
The Next Web

Stikkord: Tips, windows 10