Hopp til navigasjon Hopp til innhold
App-butikken til Microsoft, Store, blir endelig bedre til å finne innholdet du er ute etter. En eldre web-basert søkemotor byttes endelig ut for en moderne utgave. Avbildet: Microsoft Store i Windows 10. (Ill.: ITavisen)

Nå tar Microsoft et grep vi har ventet lenge på

Blir det endelig enkelt å finne kvalitets-apper?

Microsofts app-butikker har ikke flest apper, men selskapet burde uansett for lengst ha gjort søkealgoritmen bedre.

Dette vil gjøre Seattle app-butikken så mye bedre
En ting er at Windows-økosystemet henger etter når det gjelder de nyeste appene, et annet problem er at det er vanskelig å finne offisielle versjoner av de mest brukte.

Vi vet jo allerede at selskapets nye app-butikk i Windows 10 (samme kjerne blir å finne på Xbox One og Windows Mobile), kombinerer desktop- og mobil-apps (i tillegg til noe som heter Universal Apps), men nå ønsker Microsoft også å forbedre søkefunksjonen.

Les også: Her er de nye supermobilene fra Microsoft.

Dette har de forbedret
Microsoft har gjort en rekke grep for å forbedre søkemotoren i app-butikken sin:

* Søke-algoritmene er optimalisert for apper, spill, filmer og musikk istedet for det generelle nett-søket som ble brukt tidligere.

* Apper-er som tidligere er lastet ned dukker opp når man søker slik søkefunksjonen fungerer per dags dato. Dette forsvinner i en kommende oppdatering.

* Butikk-lister viser alltid apper først, deretter spill, musikk og til slutt filmer. Vi kommer til å forbedre dette senere.

* Det blir gjort en rekke endringer når det gjelder prosedyrene for å anmelde innhold.
 

Kilde:
Microsoft

Stikkord: windows 10, windows10