Annonse


Batterilevetiden er dårligere med Windows 10

Det kreves fortsatt optimaliseringer fra PC-produsentene for å gjøre Windows 10 mer batteri-gjerrig.

Det vil ta tid
Dette gjøres ved at de store lager nye drivere optimalisert for tiern, og som passer hånd i hanske for maskinvaren i de bærbare maskinene.

Siden Windows 10 i endelig versjon nettopp ble sendt dem, vil det ta noen måneder før alt er tipp topp, men at batteriet varer kortere på bærbare med den endelige versjonen, men uten ikke-optimaliserte drivere, er det liten tvil om.

-Under ti prosent
For det er Intel selv som avslører følgende:

Annonse


– Vi har oppdaget at batteritiden påvirkes negativt, men det er snakk om mindre enn ti prosent forskjell, forklarer en talsperson for Intel til IDG.

De to selskapene samarbeider om å gjøre batterilevetiden bedre, men ambisjonene er dessverre ikke så veldig høye, i hvert fall ikke i første omgang: De ønsker nemlig kun å oppnå samme tider som med Windows 8.1.

Fiks kommer
Heldigvis er det ikke en stor jobb å rette opp i dette på Intel-bærbare, da de har funnet at det er en feil i OS-et som gjør at batterilevetiden forringes med noe under 10 prosent.

Intel jobber for tiden med en feilretting.

Cortana
Den digitale assistenten som er en Apple Siri og Google Now-utfordrer, tapper også batteriet, men det er nok ikke snakk om mye:

«Når man trigger med «Hey Cortana» hopper CPU-en opp med rundt 6 prosent på en HP Spectre X360 med Intel Core i5-CPU», melder PCWorld.

Her kan du laste ned beta-drivere til Intel Iris, Iris Pro og HD Graphics til Windows 10 (om du ikke har fått driverne fra Windows Update).

 

Kilde:
IDG