Annonse


Microsoft går på en smell

Nå har finanstallene fra de tre store IT-gigantene endelig blitt avslørt. Google annonserte svært gode tall forrige uke, mens Apple avduket meget gode tall i natt. Microsoft rapporterte om et underskudd på milliarder.

Skyldes Nokia
Selskapet omsatte for 22,2 milliarder dollar eller omtrent 178 milliarder kroner, noen som er en nedgang sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor da de omsatte for 23,3 milliarder dollar, som er omtrent 187 milliarder kroner med dagens kurs.

Underskuddet kom på 2,1 milliarder dollar, 17 milliarder kroner, og skyldes i all hovedsak oppkjøpet av Nokia der hele beløpet ble på 7,5 milliarder dollar ble nedskrevet i kvartalet.

I tillegg hadde selskapet totalt 940 millioner dollar i restruktureringskostnader, som også er med på å påvirke det dårlige resultatet.

Annonse
Selger flere konsoller
På Xbox-fronten ser det ut til å gå bedre med Microsoft. Totalt solgte de 1,4 millioner konsoller i løpet av det andre kvartalet, uten å dele opp mellom Xbox 360 og One, som er en økning fra 1,1 millioner i tilsvarende kvartal i 2014.

Microsofts spillavdeling gikk opp med 27 prosent, mens Xbox LIVE-transaksjonene økte med 58 prosent sammenlignet med fjoråret.

Kilde:

Windowscentral, Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse