Annonse


Disse nordmennene tror de har løst en stor plage for deg

Silicon Valley (ITavisen:) Det norske selskapet Konjekt er i frierferd i Silicon Valley for å finne investorer.

Vi tok en prat med dem, og en kikk på en tidlig beta-versjon av søkemotoren de håper skal gjøre hverdagen enklere.

Dette gjør Konjekt
Konjekt er en søkemotoren for de som ikke har helt oversikt over filene sine. Ikke at det ikke er en utfordring for de aller fleste, de fleste av oss med over snittet interesse for nett-tjenester bruker skylagringstjenester fra Microsoft, Google og Apple – i tillegg ligger det filer lagret lokalt på maskinen. For de aller beste av oss kan det bli for mye. 

Konjekts betaversjon installeres lokalt på maskinen og kjører som en bakgrunnstjeneste. Deretter velger brukeren hvilke sky-tjenester som skal være med.

Annonse


Programmet indekserer så de viktigste lokalmappene (noe som ifølge det unge selskapet gjør dem unike på markedet), slik at du enkelt kan finne alt du er ute etter i en søkeboks.

Dessuten kan den søke etter innholdet i filer som epost, lynmeldinger og bilder.

Konjekt har planer om å integrere svært mange sky-tjenester i programmet sitt. (Ill.: Konjekt)

Prøver lykken
Vi møtte de fire gutta i selskapet i downtown San Francisco. De er nemlig på besøk for å skaffe investorpenger, og har et samarbeid med Innovasjon Norge som har kontor i Palo Alto, en times togtur utenfor San Franciscos bykjerne.

Børge Dvergsdal er medgründer og CEO sammen med Stephan Nordnes Eriksen som også har CTO (Chief Technology Officer) som tittel.

Dvergsdal: 

– Greia med USA, og spesielt Silicon Valley, er at alle vil at du skal lykkes her. De dytter deg i riktig retning, men det handler også mye om magefølelse. Om å satse. Vi kastet oss på flyet til USA og visste ikke engang hvor vi skulle bo, forklarer en entusiastisk sjef.

Vi har allerede opplevd svært god respons fra investorer som plutselig hiver seg rundt og vil snakke med oss, men vi er ikke i mål enda.

Slik ser søkegrensesnittet ut i den nåværende beta-versjonen (som for tiden er lukket). (Ill.: Konjekt)

Annerledes investor-tankegang
Dvergsdal vil ikke snakke penger. Ikke riktig enda. Han føler at programmet må finne seg til rette i markedet og hos brukerne før de bestemmer seg for hvilken modell de kommer til å gå for.

– Teknologi og økonomi er et interessant tema, for investorer i Norge tenker ofte for mye penger før programmet har fått en brukermasse av betydning. De spør ofte veldig tidlig hvilken inntektsmodell man skal ha, at det er viktig å tjene penger fra første dag.

I USA er det ikke slik. Her sier de «vent nå litt, vi må få produktet ut på markedet først og få en skikkelig stor brukerbase, og ikke minst vite hva brukerne vil ha. Det er jo slik Twitter og Snapchat har gjort det.

– Fortell meg hvordan man får hundrevis av millioner av brukere – det er spørsmålet man må prøve å besvare.

– Vi er nøytrale i krigen om brukerne
Nordnes Eriksen:

– Problemet med konkurrerende tjenester er at man får veldig mange søkeresultater når man har koblet til alle tjenester. Det er jo en god idé å koble alle tjenestene sammen, men vi prøver samtidig å være litt smartere med hvordan vi visualiserer søkeresultatet.

Et annet problem man bør stille seg i forhold til de virkelig store selskapene er om man egentlig kan stole på at for eksempel Google ikke tilfeldigvis «glemmer» å implementere en konkurrent i sin løsning? Vi kommer inn som en tredjepart og er helt nøytrale.

Konjekt kan vise deg hvor du var når du skrev eller lagret noe. (Ill.: Konjekt)

Alle funksjonene er forhåpentligvis på plass i år
Enn så lenge er programmet i tidlig beta-versjon, ei heller er alle funksjonen på plass (eller «feature complete
» som det heter).

– Vi håper å få på plass nettsky-delen i løpet av året for deretter å lansere programmet i første kvartal neste år til Windows, OS X og Linux, men den nåværende tidsplanen kommer selvsagt an på investeringer og slikt, forklarer Nordnes Eriksen som leder utviklingen sammen med den ny-ansatte utvikleren Olaf Berge.

Det kommer også en delefunksjon i programmet drevet av en backendtjeneste som allerede er lansert som en test: downloaf.me.

Helt gratis kan du sende 4GB-filer til vennene dine, men filene slettes etter 48 timer.

Søker designere og utviklere
Konjekt trenger flere folk til teamet sitt. Er du designer eller 
utvikler (backend såvel som frontend), oppfordrer Dvergsdal folk til å søke.

Har du lyst å teste programmet for å gi konstruktiv kritikk, ta kontakt med produktsjef Carl Astrup.

I tillegg til kart-visning tilbys en tidslinje. (Ill.: Konjekt)

Annonse