Annonse


Apple: – Aldri før har så mange byttet fra Android til iPhone

Apples tredje kvartalsrapport avslører at iPhone-salget går ned i forhold til forrige kvartal, men bedre i forhold til samme periode 2014.

Det forventes 6s-modeller i september– samtidig blir de straffet på børsen.

Fra fantastisk til godt for Apple å regne
rst og fremst er det viktig å poengtere at de ikke ville avsløre hvor mye Apple Watch-klokker de har solgt, ei heller oppgir de iPod-tallene.

Betyr det skuffende smartklokke-salg? Ikke umulig, men Apple hevder at 94 prosent av alle Watch-eiere bruker produktet daglig.

Annonse


– Derfor avslører vi ikke tallene
Ifølge Apple vil de ikke avsløre salgstallene i frykt for å gi
konkurrentene et konkurransefortrinn.

Uansett, her er tallene for de tre andre produktgruppene:

* iPhone: 47 millioner solgte (ned fra 61,1 i andre kvartal)
* Mac: 4,7 millioner solgte  (opp fra 4,5 i andre kvartal)
* iPad: 10,9 (den negative fortsetter: ned fra 12,6 i andre kvartal)

Inntektene til selskapet økte med 59 prosent i forhold til i fjor takket være litt bedre Mac-salg og økte inntekter i tjenestesegmentet og det Apple betegner som en sterk lansering av Apple Watch, hva nå enn det måtte bety.

Bedre i forhold til samme periode 2014
Sammenligner man fra samme kvartal i fjor er tallene positive (iPhone: 35,2 millioner solgte enheter). Dessuten hevder Apple at aldri før har så mange byttet fra Android til iPhone.

Tim Cook sa at Apple jobber med ny maskinvare. Utover det sa han selvsagt ingenting. Innktene i Kina er opp utrolige 112 prosent.

De har solgt Apple Watch-smartklokker til 1 milliard dollar («andre produkter»-kategorien økte til 2.64 milliarder dollar – opp fra 1,76 milliarder dollar).

Markedet er ofte strenge med Apple, men når iPhone-salgstallene (det desidert viktigste produktet) er negative i forhold til tredje kvartal, er det klart at det går nedover. (Ill.: Yahoo!)

 

Kilde:
9to5mac