Annonse


Slik sparte vi 3245 kroner på å velge noe annet enn Apple

En Apple Watch-lenke fra Kina som er nærme Apple-lenkene i kvalitet, men til en brøkdel av prisen.

Er det mulig? Ja, det er faktisk det.

Alt for dyre alternativer
Vi påpekte i vår store anmeldelse av Apple Watch at det svarte sportsarmbåndet vi bestilte den med fort ble kjedelig. Den er praktisk til trening, men til alle andre formål gjør den lite for å få smartklokka til å se litt mer ut som en tradisjonell en.

Vi har ikke så lyst til å betale Apple 449 dollar (3625 kroner) for denne lenka selv om den tar seg godt ut – det er jo mer enn prisen for Apple Watch Sport!

Annonse
Mye å velge i
Med det i bakhodet tok vi oss en tur innom Amazon for å se hva vi kunne velge i. Det viser seg at det er veldig mye tilbehør til Apple Watch – det tok oss derfor ikke lang tid å finne en favoritt.

Vi gikk for «Oittm 42mm Apple Watch Stainless Steel Metal Replacement Strap Classic Black» (som finnes i flere forskjellige «farger»).

Pris: 46,99 dollar (380 kroner). 

Det er jo mye som er billig på Amazon, spesielt varer fra Kina som dette er, men de positive omtalene produktet har fått er helt på topp, så vi ble fristet nok.

Apple Watch ble som ny for godt under tusenlappen. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Proff nok for urmaker
Drøye tre uker senere fikk vi lenken levert i en lekker innpakning (og med et annet merkenavn: «Hoco», istedet for «Oittm» – det spiller ingen rolle for oss da lenka er identisk. Slikt skjer med stort varelager…?), men også med verktøy for å justere lenkestørrelsen. Grøss.

Vi hadde håpet å slippe dette, men lenka var alt for stor. Vi prøvde med det skjøre plastverktøyet som fulgte med, og tittet på en YouTube-video for å skjønne greia. Likevel: Vi fikk ut en nål, men samtidig gikk selvsagt verktøyet i stykker.

Apple Watch Band, Oittm 42mm Apple Watch Stainless Steel Metal Black. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
God kvalitet
Da ble det en tur til nærmeste urmaker som gjorde jobben med å fjerne tre ledd for 40 kroner. En jobb som tok dem to minutter med riktig verktøy. Heller det enn at man klumser det til og ødelegger.

Deretter passet den perfekt på armen, og den tar seg ganske så godt ut også synes vi. Vi har ikke brukt lenka i mange uker, men kvaliteten føles helt på høyde med tanke på hvor lite man har betalt, og klart verdt det istedet for å betale Apple flere tusen kroner for noe lignende.

Om du liker den veldig godt, og samtidig vet at du kommer til å bruke Apple smartklokke hver dag i flere år fremover, kan du jo vurdere en av Apples lenker senere om du føler at kvaliteten er mye bedre.

Så er helt sikkert Apples lenke av enda bedre kvalitet, men nok til å forsvare prisen? Som sagt bestemmer selvsagt du, men vær klar over at det finnes en haug med flotte og billige alternativer.

Lenka klikker lett på. Vi håper den holder like lenge som det føles ut den er i stand til. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse