Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Photos er genial, men vær forsiktig om du ikke ønsker automatisk opplasting. (Ill.: Google)

Pass opp! En liten hake ved Google Photos

Tjenesten laster opp bildene selv etter du har fjernet appen.

Google lanserte deres nye fototjeneste til iOS og Android for en måneds tid siden. Google Photos er genial i seg selv, og lar brukerne forbedre og sortere bildene uten noe særlig anstrengelse, men appen inneholder en liten, skitten overraskelse.

Laster opp automatisk

Brukere av tjenesten har funnet ut at appen fortsetter å laste opp bilder til Google Photos selv etter appen er slettet. Sjokkerende kunder fant ut at bildene de hadde tatt plutselig var å finne på Google+ og andre av søkegigantens tjenester.

Heldigvis er det en enkel løsning på problemet: Gå til telefonens innstillinger og slå av sikkerhetskopiering derfra. Google Photos bruker nemlig telefonens innstillinger i stedet for innstillingene i appen.

Etter det er gjort skal fotoene ikke lenger lastes opp til tjenesten, men du blir nødt til å slette bilder som allerede ufrivillig er lastet opp.

Google sier at appen fungerer som tiltenkt, men det er tydelig at det er uheldig at bilder lastes opp selv om kundene tror de har deaktivert automatisk opplasting.

Kilde:

Neowin

Stikkord: Google, Google Photos