Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Cortana kommer til Windows 10 og Xbox One, men hva med Android og iOS? Vi tror som Winbeta at det kan skje, men annonseringen vil nok ikke komme i januar. (Ill.: Microsoft)

Moneypenny kan være Facebooks Cortana

Det ryktes om egen assistent fra selskapet.

Etter å ha utvidet fokuset sitt til meldinger, pengeoverføringer og mulighet for apper i Messenger, ser Facebook nå på muligheten til å lansere en egen virtuell assistent. Ifølge rykter jobber selskapet med å utvikle en Messenger-basert Cortana- og Siri-utfordrer kalt Moneypenny.

Ekte personer

Det finnes ikke mange detaljer rundt Moneypenny, men det sies at hun skal skille seg ut fra nåværende assistenter på enkelte områder. I stedet for å sende spørsmål til en datamaskin, skal Moneypenny ha «ekte folk» som svarer på spørsmål, hva enn som menes med det.

Så langt er stemmeassistenten kun beregnet på spørsmål/svar og handel, men vil muligens utvides for å dekke flere områder.

Og det er egentlig alt vi vet om Moneypenny. Ingen lanseringsdato er offentligjort, men Facebook skal ha kommet langt i utviklingen, så det muligheter for at vi får vite mer om assistenten i nærmeste fremtid.

Kilder:

Engadget

Stikkord: cortana, facebook, Moneypenny, siri