Annonse


PC-salget daler mer enn forventet

Ifølge de siste tallene fra IDC har det globale PC-salget falt med 11,8 prosent i det andre kvartalet i 2015, noe som er mer enn forventet.

Apple gjør det bra
Som selskapet uttaler, reflekterer størrelsen på fallet et sterkt andrekvartal i 2014 da Windows XP mottok det etterlengtede dødsstøtet.

Totalt 66,1 millioner PC-er ble solgt i løpet av den tre måneder lange perioden.

Inkluderer ikke små-dingsene
IDC mener det er viktig å huske at disse tallene ikke inkluderer salget av håndholdte enheter, x86-servere og nettbrett, så alle enheter med avtakbart tastatur regnes ikke med.

Annonse


Det eneste lyspunktet vi så dette kvartalet, kom fra Apple som hadde en økning på hele 16,1 prosent fra fjoråret og solgte drøyt fem millioner PC-er.  Markedsandelen av salget steg til 7,8 prosent, opp fra 5,9 prosent i fjor.

 
De fem mest populære PC-produsentene. (Ill.: IDC)

Kan skyldes Windows 10
IDC skriver at de forventer at PC-salget forventes å falle med et ensifret antall i de kommende kvartalene, og Windows 10 kan være redningen til PC-produsentene.

Selv om Windows 10 blir gratis for Windows 7- og 8-brukere, kan det være at mange velger å vente med et nytt PC-kjøp før det kommende operativsystemet er ute på markedet.

Kilde:
IDC

Annonse