Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sonys flaggskip Z3. (Ill.: Sony)

Sony forlater ikke mobilbransjen

Langtidsstrategi, ifølge Sonys sjef.

Sony Mobile har slitt med å få fotfeste i smarttelefonmarkedet, men selskapets sjef, Hiroki Totoku, bedyrer at de ikke har noen planer om å forlate markedet. Ifølge Totoki under et intervju med Arabian Business, er selskapet motiverte til å fortsatte i det som er en langsiktig strategi.

Må redusere kostnadene

Helt siden rimelige smarttelefoner inntok markedet, har de tradisjonelle merkene HTC og Sony slitt med å selge egne telefoner, og spesielt i utviklingsland som det selges store kvantum av rimeligere telefoner.

Ryktene om at Sony skal gi seg i mobilbransjen kom etter at selskapet avskjediget 1000 personer fra mobildivisjonen i selskapet, men nå har altså Totoki med sine uttalelser, satt en demper for ryktene. Ifølge Sony-sjefen jobber selskapet med å komme seg etter tapene i 2014, men at de forventer å bli lønnsomme i 2016 ved hjelp av ytterlige nedskjæringer og kostnadsreduksjoner.

Kilde

Neowin, Arabian Business

Stikkord: sony, Sony Mobile