Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det ble bare produsert 200 utgaver av denne konsollen, og den ble aldri lansert. (Ill.: dizzle521 / YouTube )

Er dette konsollen Sony og Nintendo aldri lanserte?

Se video det som skal være Nintendo Playstation Super Disc.

For noen dager siden var det en herremann ved navn Dan Diebold som lastet opp et bilde til Reddit.

Glemt skatt
Det var ikke et hvilken som helst bilde, for det skulle vise det som angivelig er den glemte konsollen Nintendo-Sony Super Disk.

Bildet fikk mye oppmerksomhet, og en Polygon-journalist var raskt ute med å be om videobevis. Kort tid etter ble en video av dingsen lastet opp på YouTube, og i skrivende stund har den over 1 million visninger.

Som du kan se er kontrolleren identisk med Super Nintendo-versjonen, men det er en vesentlig forskjell: i denne utgaven står det «Sony Playstation» på den.

Stolte ikke på hverandre
Konsollen var et samarbeid mellom Nintendo og Sony, og kom etter at Nintendo hadde lansert Super NES i 1990. 

På dette tidspunktet ønsket Nintendo å gå over til en CD-ROM-basert konsoll, og begynte et samarbeid med Sony for å realisere dette. Men ingen av selskapene stolte nok på hverandre. I 1991 trakk Sony sløret av Play Station, og Nintendo på sin side sa de jobbet med Phillips for å lage en CD-ROM-basert utgave av Super NES.

Det hele endte med at arbeidet med Nintendo Playstation Super Disc ble avsluttet, og nå står igjen som et mislykket samarbeid i historiebøkene.

Vurdere å selge
Totalt skal det ha blitt laget 200 prototyper av konsollen, og da prosjektet ble kansellert skulle alle destrueres. Tydeligvis skjedde ikke dette, for faren til Dan Diebold har hatt en liggende på loftet – frem til nå. 

Hva som skjer med den videre er ikke bestemt enda. I kommentarfeltene ber mange nå om at den leveres til et museum. 

– Jeg vet ikke. Jeg er ganske sikker på at faren min vil vurdere å selge den fordi han er ganske blakk, sier Diebold til Pologyon.

Kilde:
Polygon

Stikkord: konsoll