Annonse


– Derfor feilet Wii U

Hva gikk galt med Nintendos Wii U? Det er jo bare seks år siden selskapet gjorde stor suksess med forgjengeren, Wii. Hvorfor skulle Wii U bli det stikk motsatte, en fiasko? 

Skuffende tall
Per dags dato har det blitt solgt 9,5 millioner av konsollen, og det i løpet av to og et halvt år. Playstation 4 oppnådde det samme tallet på under ni måneder. 

Nintendo har selv innrømmet at tallende er skuffende. 

Teoriene om hva som gikk galt er mange, men de mest populære går ut på at det ikke var mange nok forbedringer sammenlignet med den forrige modellen. Mangel på spill har også blitt pekt på som en faktor. 

Annonse


Misforstått
Shigeru Miyamoto er mannen bak noen av de største Nintendo-titlene gjennom tidene, inkludert Donkey Kong, Mari og The Legend of Zelda. Han har en annen forklaring på hvorfor deres nåværende flaggskip-konsoll sviktet når det gjaldt som mest.

– Jeg føler at folk aldri forstod konseptet bak Wii U og hva vi prøvde å gjøre. Jeg tror antakelsen er at vi prøvde å lage en spillmaskin og et nettbrett, sier han. 

– Det vi egentlig prøvde på var å lage et spillsystem som ga deg nettbrett-lignende funksjonalitet for å styre systemet. Dette med to skjermer som gjorde det mulig for flere personer i stua å spille på forskjellige måter. Dessverre, siden nettbrett på den tiden fikk ny funksjonalitet og ble mer og mer prominent, samsvarte ikke dette systemet og tilnærmingen med perioden vi lanserte det. 

Nå ser han fremover. 

– For oss er det neste steget å tenke på hva som kan bli det elementet som kan fange oppmerksomheten til et stor antall spillere igjen. 

Nintendos neste konsoll, NX, kommer først om et år, kanskje enda mer. Dermed spillere nøye seg med Wii U en stund til. 

– Jeg føler fortsatt at det var en veldig ny tilnærming og en veldig interssant idé, sier Miyamoto til Fortune. 

 

Kilde:
Fortune