Hopp til navigasjon Hopp til innhold
forhåpentligvis blir ikke Firefox til Windows 10 trukket etter noen uker som versjonen til Windows 8 ble. Det er også varslet at Firefox er på vei til iOS. Avbildet: Windows 8-versjonen. (Ill.: Mozilla)

Firefox kommer til Windows 10 og iOS

Gir ikke opp.

Mozilla ga opp en spesialversjon av Firefox til Windows 8 optimalisert for Microsofts nye berøringsgrensesnitt, hvordan vil det gå denne gang?

Avslørte på bloggen
Nå har selskapet annonsert at de lager en Firefox-versjon optimalisert for Windows 10, men det er usikkert når nettleseren lanseres – ei heller er det fremlagt noen lanseringsplan i skrivende stund.

Windows 8-fadese
«Bondy hevder Microsoft må ta sin del av skylden for at interessen rundt Firefox Touch var så lav, og at det ikke nødvendigvis skyldes en generell negativitet rundt Windows 8′ berøringsgrensesnitt.

Det ene han peker på er at det faktum at Firefox må være standard nettleser for å kunne brukes i Modern UI-modus. Det er det nok ikke alle som er klar over», skrev vi i mars i fjor når Firefox i Windows 8-drakt-fadesen var et faktum.

Versjonen ble trukket kun etter noen uker.

Les også: Slik gjør du Firefox 44 prosent kjappere.

Vi vet ingenting om den
Vi vet ikke hva som kommer til å skille Windows 10-Firefox fra de andre, og det er ikke delt noen bilder.

Samtidig avslører de i bloggen at Firefox også er på vei til iOS.

Vi har testet Microsofts nye nettleser Edge til Windows 10, og førsteinntrykket er godt: Den er kjapp og flyter ekstra godt på maskiner med berøringsskjerm.
 

Kilde:
Mozilla

Stikkord: firefox, windows