Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Navnet på Microsofts nye, ikke annonse-støttede musikktjeneste, er ganske enkelt Groove. (Ill.: Microsoft)

Microsoft har annonsert «Groove»

Musikk-strømmetjenesten som skal konkurrere mot Apple og Spotify.

Microsoft har rebrandet musikkstrømmetjenesten Xbox Music til Groove. Samtidig blir Xbox Video en del av Windows 10 sin Movies & TV-funksjon.

Oppdatert, 22:04:

Groove er nå offisielt avslørt. Selv om Groove Music er å se overalt på selskapets nettside for tjenesten, er visstnok navnet bare Groove. Dette bekrefter Microsoft ovenfor The Verge.

Tjenesten erstatter Xbox Music. Samtidig avslører Microsoft at de lover å oppdatere tjenesten jevnlig de kommende månedene fra og med lanseringen av Windows 10 29. juliu.

Last opp musikken din
Groove-appen har både hvitt og mørkt tema, men den store styrken til tjenesten er at man kan laste opp all musikken man allerede eier i MP3-format til OneDrive for tilgang til låtene gratis på Windows Phone, Xbox, Android og iPhone.

Groove er ikke gratis: 9,99 dollar måneden, eller 99 dollar i året må man ut med. Om tjenesten lanseres i Norge vet vi ikke enda.

Groove fra Microsoft. (Ill.: Microsoft)

Dette skjer med Xbox Video
Samtidig som lanseringen av Groove er Xbox Video nå død. Det nye navnet er Movies & TV,og er ganske enkelt en del av Windows 10.

Appen gir tilgang til nedlasting av filmer og TV-serier, men som også med musikk-tjenesten; Ditt eget bibliotek.

Du kan leie filmen på en hvilken som helst Windows 10-enhet, inkludert Xbox. Det er foreløpig ikke planer om å lansere Movies & TV som app til Android eller iOS-enheter.

Opprinnelig artikkel:

Groove Music
Det er spørsmålet vi må stille oss etter en interessant avsløring av Microsoft-journaslist Paul Thurrot.

Det er i Phone Companion-appen i den siste versjonen av Windows 10 Insider Preview Microsoft avslører at man kan bruke en Groove Music-app for å lytte til musikk på PC og mobil.

Xbox Music – et forvirrende merkenavn
Det finnes allerede en app i Windows Phone-butikken døpt Groove, så det er usikkert om Microsoft har kjøpt dem, eller selger tjenesten til noen andre.

Det vil uansett være en ganske stor beslutning om de velger å dra ut musikkstrømming fra Xbox-merkevaren – det er nok sistnevnte som nå skjer.

Kilder:
Twitter
Microsoft
Microsoft

Stikkord: Microsoft, musikk, spotify, xbox