Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mac Phone fra 1984 av Hartmut Esslingen og frog design. (Ill.: Hartmut Esslinger/frog design)

Jobs ville lage smartmobil i 1984

– Han var en stor visjonær, men tegne kunne han ikke.

I et intervju med TechCrunch avslører tidligere Apple-sjef John Sculley at Jobs for 30 år siden ønsket å lage en smartmobil.

20 år før de fleste
Steve Jobs pønsket allerede i 1984 på muligheten til å bygge inn Mac-operativsystemet i en god gammeldags «stasjonær» telefon, altså de man ikke puttet i lomma, men som var trygt plassert på kontoretbordet.

«Han kunne ikke tegne. Han var en stor visjonær, men tegning var ikke hans greie, men det kunne jeg fordi jeg hadde studert design. Steve forklarte til meg, og jeg tegnet», avslører Sculley til TechCrunch.

Spennende design
Ifølge Sculley brukte de en god del tid på skissene. Jobs forlangte en større skjerm og noen endringer her og der, samtidig som han typisk nok også sa nei til det meste.

Men Apple gikk faktisk så langt at de lagde harde produktmodeller av skissene. Flere år senere fikk han dessuten se et bilde av Mac Phone, et produkt designet i 1984 av tyskeren Hartmut Esslinger

Var på nippet i 93
– Den beste definisjonen av et geni er den som ser det selvfølgelige 20 år før oss andre, avslutter Sculley.

En slik mobil ble likevel ikke helt glemt, for i 1993 viste selskapet frem kombinasjonen en mobil, faks og en digital notatblokk på Macworld-messen i Boston.

Produktet hadde det elendige navnet WALT (Wizzy Active Lifestyle Telephone), et produkt basert på Mac OS 6.0.8. Produktet ble aldri lansert.
 

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: Apple, jobs