Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Reddit utestenger nå nettverket CoonTown, kjent for sitt rasistiske innhold. (Ill.: Reddit )

Derfor er store deler av Reddit stengt

Moderatorer protesterer mot at sentral person fikk sparken.

Oppdatert 13.11: Det viser seg, som påpekt i kommentarfeltet, at langt flere enn 11 tråder er stengt. I skrivende stund er fortsatt store deler av Reddit nede. 

Reddit blir ofte omtalt som internettets forside, men i dag var nettstedet forholdsvis tomt. I hvert fall sammenlignet med hvordan det pleier å være. 

Sentral person
Årsaken er at den Reddit-ansatte Victoria Taylor måtte fratre sin stilling som ansvarlig for den populære Ask Me Anything-tråden (AmA). 

Gjennom denne tjenesten ble en rekke kjente personligheter, blant dem Barack Obama og Channing Tatum, intervjuet. Hvem som helst kunne stille spørsmål og Taylor var ansvarlig for å organisere det hele. 

At hun måtte forlate Reddit, ble ikke godt mottatt av Reddit-moderatorer og andre i miljøet. 

Stenge subreddits
/r/IAmA-teamet har som en protest stengt seg ute av det offentlige Reddit-miljøet og satt seg som «privat». En rekke andre, totalt 11, såkalte subreddits har gjort det samme, i solidaritet. 

Både vitenskapstråden og historie-tråden ble stengt, og åpnet først ved 10-tiden norsk tid. 

«I dag fikk vi vite at Victoria overraskende måtte forlate sin stilling i Reddit. Vi føler oss forrådt. Før de tok beslutningen burde administratorene i det minste ha snakket med oss (og alle subredditer som hoster AMA-sesjoner, slik som /r/Books, /r/Science, /r/Music etc. Vi hadde en rekke AMA-sesjoner planlagt for dagen i dag, og Victoria skulle bidra. Nå er alle forlatt i kulden. Hun var fortsatt villig til å hjelpe oss i dag, til og med uten å bli betalt eller bedt om å gjøre det. Nok et tegn på at hvor dedikert hun er». skriver Reddit-moderatoren /u/karmanaut, som retter sterk kritikk mot Reddit som selskap. 

Lover bedring
Det hevdes at Reddit har mistet kontakten med sin egen nettside og at det er stor svikt i kommunikasjonen innad. 

Flere subreddits har nå åpnet igjen, med bakgrunn i at administratorene har lovet bedring når det gjelder kommuniksjon og styring. 
 

 

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: Reddit