Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det var liten tvil om at Apple ville tilby TRIM-støtte for alle SSD-disker i El Capitan. Mer overraskende var det at støtten kom allerede i OS X 10.10.4. (Ill.: Skjermdump )

Mac-en din kan bli kjapperere allerede nå

Har du en SSD-disk som ikke er fra Apple? Da bør du lese videre.

Forrige måned kunne vi melde at eldre Mac-er kan bli kjappere med OS X El Capitan installert. Årsaken er at Apple innfører såkalt TRIM-støtte for SSD-disker som ikke er fra dem. 

Bedre ytelse
Det betyr at dersom du har mekket litt selv på maskinen, og har satt inn en egen SSD-disk, kan du dra nytte av teknologien som gir maskinen betraktelig bedre ytelse. 

Vi hadde ventet at TRIM-støtten ville komme i den endelige utgaven av OS X 10.11, men nå ser det ut til at aktiveringsfunksjonen allerede er tilgjengelig i versjon 10.10.4, som ble lansert denne uken. 

Oppdateringen til det gjeldende operativsystemet inneholder først og fremst forbedringer under panseret, men kommer altså i tillegg med mulighet for å aktivere den etterlengtede funksjonen. 

Slik gjør du
Det hele gjøres via terminalen. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive «sudo trimforce enable» (uten anførselstegn). 

Verktøyet vil for øvrig komme med følgende advarsel, og du må bekrefte om du vil fortsette når dette dukker opp:  

«Dette verktøyet aktiverer TRIM for alle relevante tilkoblede disker, selv om de ikke er dataverifisert. Ved å bruke dette verktøyet for å aktivere TRIM, godtar du at Apple ikke er ansvarlig for konsekvensene, inkludert men ikke begrenset til datatap eller korrupte filer.»

 

Kilde:
Macrumors

Stikkord: ssd