Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Seks britiske tenåringen brukte Lizard Squads «stresser service» for å ramme blant annet Microsoft. (Ill.: Agencja Fotograficzna Caro / Alamy/All Over Press)

Microsoft kan kjøpe AMD

Skal være interessert i å ta over grafikkortprodusenten.

Ifølge en ny rapport som siterer anonyme kilder, skal Microsoft være interessert i å kjøpe AMD. Programvaregiganten kan tjene mye på å kjøpe opp AMDs APU-tjenester, gitt ved selskapets høye ambisjoner i konsollmarkedet.

Både Xbox One og PlayStation 4 bruker AMDs Jaguar-arkitektur APU, og dersom Microsoft kjøper AMD blir Sony nødt til å punge ut store summer til Microsoft for hver solgte PlayStation 4.

Andre selskaper nevnt
Det er ikke bare Microsoft som ryktes å kjøpe AMD, også Qualcomm har blitt nevnt. De skal visstnok være interessert i å kjøpe AMDs serverdel.

Sjefen i Qualcomm, Steve Mollenkopf uttalte nylig at selskapet så på mulighetene til å styrkes innen serversegmentet, enten ved en sammenslåing eller ved et oppkjøp.

I tillegg er Samsung nevnt blant selskapene som skal være interessert i et oppkjøp. Selskapet ønsker å bruke AMDs innflytelse i CPU- og GPU-markedet for å utfordre kjempene Qualcomm og Intel.

AMD er for øyeblikket verdsatt til rundt 2 milliard dollar, omtrent 16 milliarder kroner, og skal være lav nok til at Microsoft, Qualcomm og Samsung kan foreta at oppkjøp.

 

Kilde:
Windows Central / KitGuru

Stikkord: amd, Microsoft, qualcomm, samsung