Annonse


Vi hadde ikke hørt om disse kjempenyttige Windows-programmene

Lifehacker har satt sammen en flott liste over nytteprogrammer til Windows du garantert vil få nytte av før eller senere.

Kjempenyttig
Undertegnede 
har vært ivrig Windows-bruker i nesten 20 år, men flere av disse har jeg faktisk ikke hørt om. 

Dumt for meg, for mange av disse ville jeg virkelig hatt nytte av ved flere anledninger. Fint for deg, for denne listen bør du lagre – du vet aldri når du trenger hjelp fra disse:

* Speccy gir oversikt over hvilken maskinvare som befinner seg i PC-en på en oversiktelig måte samtidig som den rapporterer temperaturer på disker, hovedkort, skjermkort og CPU.

Annonse


Speccy (Ill.: ITavisen)

Ultimate Windows Tweaker gjør mange endringer i Windows som Microsoft ikke lar deg gjøre.

Ultimate Windows Tweaker.

* Stress-programmene Prime95LinX og AIDA64 kan hjelpe deg med å finne ut om overklokkingen er for mye for maskinen eller ikke.

Enda nyttigere er det at Prime95 kan finne ut om CPU-en er skyld i kontinuerlige systemkrasj.

Prime95.

MalwareBytes sikrer maskinen mot skadevare fra nett.

VirusTotal bruker 50 antivirus-programmer samtidig for å undersøke enkeltfiler på PC-en din, mens AdwCleaner sletter kjøpe nettleser-verktøylinjer.

MalwareBytes.

Magical Jelly Bean KeyFinder finner lisensnøkler til programmer du har installert ved å scanne PC-en din.

Magical Jelly Bean KeyFinder.

Process Explorer er en mer avansert utgave av Microsofts oppgavebehandler.

Process Explorer.

UNetbootin kan lage en oppstarts-USB av nesten hvilken som helst ISO-fil. YUMI er kjempeflott for Linux-testere da programmet installerer live CD-er på en USB-lagringsdisk.

UNetbootin.

Wireless Network Watcher undersøker hvem som er på det trådløse nettet ditt. Dessuten fungerer det med kablede maskiner også.

Wireless Network Watcher.

WinDirStat sørger for å finne ut hvilke filer som tar mest plass på PC-en din, visuelt. Renner det ut med diskplass på C: er dette verktøyet fint.

WinDirStat.

* Sandboxie kjører programmer i et lukket fengsel, slik at du kan finne ut om et program er skadelig, eller hva det gjør.

Sandboxie.

Kilde:
Lifehacker

Annonse