Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows installerer egentlig oppdateringer automatisk, men en spesiell Samsung-programvare sørger for å overstyre dette. Det liker Microsoft dårlig. (Ill.: Skjermdump / Windows )

Samsung deaktiverer Windows Update

Uten at du er klar over det.

I Windows installeres oppdateringer automatisk, og dette er aktivert som standard. Dermed kan brukerne føle seg trygge uten å måtte manuelt tukle med oppdateringer. 

Sårbart system
Windows-teknikeren Patrick Barker har imidlertid oppdaget at denne automatiske prosessen skrus av på enkelte Samsung-maskiner. 

Han oppdaget at et eget verktøy som deaktiverer automatiske oppdateringer installeres på disse maskinene, og at brukeren derfor kan sitte igjen med et sårbart system. 

Barker gravde dypere og fant ut at det hele kan spores til Samsungs SW Update-programvare.  Programvaren, som i utgangspunktet lar brukeren installere drivere for systemet, inneholdt nemlig en fil kalt Disable_Windowsupdate.exe. 

Som navnet på filen tilsier, sørger denne for å deaktivere den Windows’ automatiske oppdateringssystem. 

Samsung sier de gjør dette fordi Windows selv laster ned standarddrivere for hele systemet, mens det finnes mer spesialiserte drivere som gjør jobben bedre. Det er disse driverne Samsung ønsker å tilby.  

Microsoft: – Ikke deaktiver Windows Update
Problemet med dette starter for alvor dersom brukeren forsøker å overstyre Samsungs deaktivering, for hvis personen skrur på automatiske oppdateringer igjen, vil Samsung-programvaren sørge for å deaktivere det etter en omstart. 

Microsoft er svært kritisk til Samsung-praksisen. 

«Vi anbefaler ikke å deaktivere eller modifisere Windows Update på noen som helst måte, siden dette kan utsette kunden for flere sikkerhetsrisikoer. Vi er i kontakt med Samsung for å ta tak i dette problemet», sier Microsoft i en uttalelse. 

Inntil en bedre løsning kommer på plass, anbefales det at man avinstallerer SW Update-programvaren. 

 

Kilde:
BBC

Stikkord: samsung