Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I motsetning til mange av sine konkurrenters helsearmbånd, er ikke Googles bidrag myntet på vanlige forbrukere. (Ill.: Google )

Google lager helsearmbånd

Men det blir ikke tilgjengelig for deg og meg.

Bloomberg melder at Google har utviklet et armbånd med funksjoner som skal fortelle deg mye om helsen din. 

Til hjemmebruk, men ikke for moro skyld
Både puls, hjertefrekvens, hudtemperatur, lysstyrke i rommet og støynivå, skal kunne måles, og selv om det høres ut som et hvilket som helst fitnessarmbånd, er ikke dette tilfellet med Googles produkt. 

Det er lagd for klinisk bruk, og til pasienter som trenger informasjon om kroppen underveis i en behandling, for eksempel.

I dag er det også veldig ofte vanskelig for leger å holde oversikt over pasientens helse når han/hun ikke befinner seg til legen eller på sykehuset. Armbåndet kan løse dette problemet. 

«Historisk sett har legene gjort alt – pasientene har bare måttet møte opp på prøverommet. Nå spør vi pasienter om å ta et betydningsfullt ansvar ved å samle informasjon», sier Googles  Andy Conrad til Bloomberg. 

Tanken er ikke bare å gi legen informasjon dersom en pasient er under behandling. Google ser også for seg at armbåndet kan benyttes for å forebygge sykdom, ved at brukeren kan se tegn til sykdom før den rekker å bli alvorlig. 

Fra Google X
Det hele kan minne litt om Apples ResearchKit, men en viktig forskjell er at sistnevnte er tilgjengelig for alle iPhone-eiere.

Googles armbånd, som utvikles av Google X (de som står bak Google Glass og de førerløse bilene) er fortsatt i en eksperimentell fase, men vil begynne klinisk testing i løpet av sommeren. 

 

Kilde:
Bloomberg

 

 

Stikkord: Google