Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bandet Ohm & Sport ønsker å skjerpe fokuset på strømmemodellene, som de mener gir for lite tilbake til artistene. (Ill.: Eternify)

Slik lurer de Spotify til å betale favorittartisten din

Spill favorittartisten din i en endeløs loop.

Denne uken har det stormet rundt Apple og Taylor Swift.

Konflikten endte med at Apple valgte å endre modellen sin, slik at artistene skal få kompensasjon under gratisperioden med Apple Music. ‘

Debatten ikke død
Men debatten er fortsatt het – hvordan skal strømmemodellene se ut for at alle parter blir fornøyde? Det er ingen hemmelighet at mange artister er opprørt over strømmebranjsen. Mange mener de får for lite igjen for arbeidet de legger ned. 

I et forsøk på å endre dette har en ny tjeneste kalt Eternify blitt lansert. 

Loop for å tjene penger
Tjenesten lar deg sette på musikk fra Spotify-biblioteket.

Mens musikken strømmer tjener artistene penger, og siden denne tjenesten spiller musikken i en endeløs loop, håper utviklerne av Eternify at det kan generere gode penger til artistene. 

Lanserte «stillhet»-album
Dette er riktignok ikke første gang noen forsøker å utnytte systemet. I fjor lanserte bandet Vulfpeck et album kalt Sleepify, som enkelt og greit bestod av bare stillhet.

Tanken var at brukerne skulle strømme dette albumet mens man sov, slik at bandet kunne tjene penger til en turné. Det hele resulterte i at bandet tjente rett i underkant av 20.000 dollar. 

– Falske lovnader
Bak Eternify står også et band, kalt Ohm & Sport.

Overfor The Verge har bandet uttalt følgende om hvorfor de har lansert en nettjeneste som strømmer Spotify-musikk. 

«Vi lanserer Eternify sett i lyst av de uttallige falske lovnader om en bedre strømmefremtid. Ingen av disse annonseringene eller påståtte seirer har hatt noen innvirkning på det store antallet artister som disse tjenestene er avhengige av». 

For at artistene du spiller skal tjene 1 dollar, er du nødt til å holde det gående i 100 minutter. 

Det gjenstår å se hva Spotify velger å gjøre med dette. 

 

Kilde:
The Verge 

Stikkord: Eternify