Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Forskere har brukt en variasjon av origami, kalt kirigami, som designmal for sitt nye batterisystem. Nå er det klart for masseproduksjon. (Ill.: Jessica Hochreiter/ASU)

Dette batteriet kan bli fremtiden for smartklokker

Teknologien er her, og er klar for masseproduksjon.

Papirbretting og batterier går hånd i hånd. 

Forskere og ingeniører ved Arizona State University har utviklet batterier som kan strekkes og bøyes. De er såpass elastiske at de for eksempel skal kunne legges rundt i hele reimen i en smartklokke. 

Ga strøm til Samsung-klokke
Batteriet er av typen lithium, men med ingeniørenes måte å sette det sammen på, ender man opp med et elastisk batteri, ganske så ulik tradisjonelle batterier. 

Vi får allerede nå se at batteriet kan kjøre en Galaxy Gear 2 helt fint, selv om det er festet rundt håndleddet, eller bicepsen til testpersonen. 

– Dagens batterier begrenser utviklingen
De beste smartklokkene på markedet presterer fortsatt ganske dårlig når det gjelder batterilevetid. Det er foreløpig snakk om bare få dager i bruk før de må lades opp igjen. 

Forskerne håper at deres nye batterisystem skal kunne skyte fart i utviklingen slik at vi får bedre smartklokker med bedre batteritid. 

– Denne typen batteri skal kunne erstatte klumpete og stive batterier som begrenser utviklingen av kompakte bærbare enheter, sier professor Hanqing Jiang til universitetets nettsider

Se en demo av batteriet her: 

 

Kilde:
IDG.se

Stikkord: batteri