Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Har du en eldre iMac er muligheten til at du selv kan bytte ut den gamle HD-en med en SSD-disk stor. Med TRIM-støtte i OS X 10.11 blir maskinen enda kjappere. (Ill.: Apple)

Slik kan eldre Mac-er endelig bli kjappere

Apple åpner for alle SSD-disker.

Apple legger endelig til TRIM-støtte for SSD-disker som ikke er fra dem selv.

Endelig offisiell TRIM-støtte i OS X 10.11?
Det er gode nyheter for alle som har mekket på en Mac og installert sin egen SSD-disk, for TRIM-teknikken øker ytelsen betraktelig.

Apple har kun støttet teknikken på egne disker, og gjort det vanskelig for utviklere å aktivere funksjonen for andre disker enn sine egne. I Yosemite var det mulig å bruke programmer som aktiverte teknikken, men ikke uten fare for datatap om noe skulle gå skeis.

I OS X 10.11 El Capitan som er i beta i skrivende stund, er Apple lagt mer til rette for TRIM for tredjeparts-disker, men man må likevel deaktivere en sikkerhetsfunksjon i systemet, nye Rootless, som samtidig er Apples håp for å stagge jailbreaking.

Apple-laget verktøy
Dette forklarer Apple om verktøyet «trimfore enable» som kjøres i terminal-vinduet:

«Dette verktøyet aktiverer TRIM for alle relevante tilkoblede disker, selv om de ikke er dataverifisert. Ved å bruke dette verktøyet for å aktivere TRIM, godtar du at Apple ikke er ansvarlig for konsekvensene, inkludert men ikke begrenset til datatap eller korrupte filer.»

Vi får se hva som skjer i den endelige utgaven, men det ser ut til at offisiell TRIM-støtte endelig er underveis, om ikke hadde de vel neppe laget et verktøy som gjør det mulig.

Kilde:
MacRumors

 

Stikkord: mac, ssd